Algemene Voorwaarden

Artikel 1 – Doel en rechtsgeldigheid van de Algemene voorwaarden
1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen HQ Werkmaatschappij B.V. h.o.d.n. HQ Educatie en haar klanten. Deze Algemene Voorwaarden zijn eveneens van toepassing op alle aanbiedingen, werkzaamheden en offertes van HQ Werkmaatschappij B.V.
2. Diensten bij HQ Werkmaatschappij B.V. kunnen alleen worden afgenomen indien de klant 18 jaar of ouder is.

Artikel 2 – Terminologie
1. Met het begrip ‘klant’ wordt in deze Algemene voorwaarden bedoeld: ‘een natuurlijk persoon of rechtspersoon op wiens naam een bestelling is geplaatst bij HQ Werkmaatschappij B.V. en/of aan wie een aanbieding is/wordt gedaan door HQ Werkmaatschappij B.V.’
2. HQ Werkmaatschappij B.V. h.o.d.n. HQ Educatie is de organisatie die de opleiding of cursus aanbiedt (de “Opleider”).

Artikel 3 – Aanbod
1. De Opleider biedt het aanbod schriftelijk dan wel per e-mail aan.
2. De toepasselijkheid van eventuele inkoop- of andere voorwaarden van de klant wordt uitdrukkelijk uitgesloten.

Artikel 4 – Correspondentie
1. Alle correspondentie tussen de Opleider en klant verloopt via e-mail. Dit geldt eveneens voor facturen en betalingsherinneringen.
2. De klant is verplicht om het e-mailadres waarop hij bereikbaar is te delen met de Opleider. Indien het e-mailadres van de klant wijzigt, wordt dit kenbaar gemaakt op de wijze waarop de Opleider dit voorschrijft.
3. Alle e-mails die worden verstuurd naar het e-mailadres dat door de klant is opgegeven, worden geacht te zijn aangekomen.

Artikel 5 – Eigendom, auteursrechten en copyright
1. Het aangeboden cursusmateriaal is uitsluitend bedoeld voor persoonlijk gebruik. Op alle door Opleider verstrekte zaken, zoals boeken, proefexamens, readers, modellen technieken, instrumenten en software rusten auteursrechten van de Opleider of van derden. De in dit artikel bedoelde zaken mogen niet zonder schriftelijke nadrukkelijk voorafgaande toestemming van de Opleider worden vermenigvuldigd, openbaar gemaakt en/of op andere wijze ter kennis van derden worden gebracht of aan derden worden verstrekt, zowel gedurende de looptijd van de opleiding als nadien.
2. Het is evenmin toegestaan het materiaal in gewijzigde vorm openbaar te maken of onder eigen naam te gebruiken zonder schriftelijke toestemming van de Opleider. De copyright/eigendomsrechten op de cursus berusten volledig bij de Opleider.
3. Materiaal dat in het kader van de opleiding of cursus is aangeleverd bij de Opleider, blijft eigendom van de klant, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.

Artikel 7 – Recht van derden
1. De klant garandeert de Opleider dat de opdracht die de klant verstrekt aan de Opleider op geen enkele wijze inbreuk maakt op enig recht van derden.
2. De klant vrijwaart de Opleider van alle aansprakelijkheid voor het maken van een inbreuk op auteursrechten en of andere intellectuele eigendomsrechten door klant jegens derden.

Artikel 8 – Betaalperiodes
1. Een betaalperiode is de periode waarvoor een klant een bedrag vooruitbetaalt.
2. Alle betalingen dienen volledig te zijn verricht voor aanvang van de opleiding of cursus. Indien de opleiding of cursus niet volledig is voldaan, kan de Opleider de klant de toegang tot de opleiding of cursus weigeren.

Artikel 9 – Facturen
1. Met het plaatsen van een bestelling gaat de klant ermee akkoord dat de factuur/facturen uitsluiten per e-mail worden verstuurd.
2. Eventuele klachten over de factuur dienen binnen veertien (14) dagen na verzending van de factuur kenbaar te worden gemaakt per e-mail aan [email protected]. Als deze termijn is verstreken wordt de klant geacht akkoord te zijn met de ontvangen factuur/facturen.
3. Facturen dienen uiterlijk op de laatste betaaldatum die op de factuur staat vermeld te zijn voldaan. Indien de klant de betaling niet of niet volledig tijdig heeft verricht is hij direct in verzuim. Een ingebrekestelling is niet vereist.
4. Als de klant in gebreke is, is hij over het openstaande bedrag rente verschuldigd die gelijk is aan de wettelijke rente. Daarnaast is de klant incassokosten verschuldigd van 15% van het openstaande bedrag met een minimum van €40,00.
5. Indien de kosten voor de inning het bedrag uit het voorgaande lid overstijgen, dan is de klant gehouden om deze meerkosten aan de Opleider te vergoeden, mits deze kosten redelijk zijn. Klant zal een redelijke termijn krijgen om deze kosten te voldoen.

Artikel 10 – Opschorting en beëindiging
1. De Opleider behoudt zich het recht voor om de dienstverlening aan de klant op te schorten of stop te zetten bij niet- of niet-tijdige betaling en/of niet naleving van de Algemene Voorwaarden.
2. Opschorting of stopzetting van de dienstverlening of weigering tot deelname aan de opleiding of cursus door toedoen van de klant ontslaat de klant niet van zijn verplichting tot betaling van de openstaande facturen.
3. In het geval van opschorting en/of stopzetting van enige dienstverlening of weigering tot deelname aan de opleiding of cursus door toedoen van de klant vanwege de niet-naleving van deze Algemene Voorwaarden vindt geen restitutie plaats.

Artikel 11 – Annulering & (tussentijdse) beëindiging van de overeenkomst
1. De klant kan een voor bepaalde duur gesloten overeenkomst te allen tijde annuleren en opzeggen. De Opleider doet de klant hiervan een bevestiging toekomen. Voor het annuleren of beëindiging geldt een regeling. Deze regeling, die de klant hieronder aantreft, geeft de hoogte van de restitutie van het lesgeld aan: Opleiding korter dan 1 studiejaar Opleiding langer dan 1 studiejaar Annuleren tot 2 maanden voor aanvang 30% van de overeengekomen prijs onder aftrek van nog niet ontvangen studiemateriaal 20% van de overeengekomen prijs voor alleen het komend studiejaar en onder aftrek van nog niet ontvangen studiemateriaal Annuleren tussen 2 maanden en 1 maand voor aanvang 50% van de overeengekomen prijs onder aftrek van nog niet ontvangen studiemateriaal 50% van de overeengekomen prijs voor alleen het komend studiejaar en onder aftrek van nog niet ontvangen studiemateriaal Annuleren tussen 1 maand en 2 weken voor aanvang 70% van de overeengekomen prijs onder aftrek van nog niet ontvangen studiemateriaal 70% van de overeengekomen prijs voor alleen het komend studiejaar en onder aftrek van nog niet ontvangen studiemateriaal Annuleren minder dan twee weken voor aanvang 100% van de overeengekomen prijs onder aftrek van nog niet ontvangen studiemateriaal 100% van de overeengekomen prijs voor alleen het komend studiejaar en onder aftrek van nog niet ontvangen studiemateriaal Tussentijdse beëindiging 100% 100%
2. Annulering voordat het onderwijs is begonnen of bij tussentijdse beëindiging, geschiedt per email [email protected] .
3. Eventuele terugbetalingen waar de klant recht op heeft, worden binnen dertig (30) werkdagen teruggeboekt op de rekening waarmee de factuur door de klant is voldaan.

Artikel 12 – Vrijwaring
De klant vrijwaart de Opleider van alle mogelijke rechtsvervolgingen, boetes en wat dies meer zij, die het gevolg kunnen zijn van het plaatsen van de bestelling en de activiteiten die daaruit voortvloeien.

Artikel 13 – Vorderingen en resultaten van de klant
Het behalen van de leerdoelen is sterk afhankelijk van de persoonlijke inzet, het intellectuele vermogen en aanvangsniveau van de klant. De opleider geeft geen garantie op de resultaten en vorderingen van de klant.

Artikel 14 – Aansprakelijkheid
1. Indien de Opleider aansprakelijk mocht zijn, dan is deze aansprakelijkheid beperkt tot hetgeen in deze bepaling is geregeld.
2. De Opleider is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard dan ook, ontstaan doordat de Opleider is uitgegaan van door of namens de klant verstrekte onjuiste en/of onvolledige gegevens.
3. Indien de Opleider aansprakelijk mocht zijn voor enigerlei schade, dan is de aansprakelijkheid van de Opleider beperkt tot maximaal het bedrag dat de aansprakelijkheidsverzekering uitkeert inclusief het eigen risico. Indien de verzekeraar onverhoopt om welke dan reden dan ook niet overgaat tot uitkering dan is de aansprakelijkheid beperkt tot maximaal de factuurwaarde dat is voldaan door de klant. Het gaat in dit kader alleen om de aansprakelijkheid voor het gedeelte van de factuur waarop de schade betrekking heeft.
4. De opleider is uitsluitend aansprakelijk voor directe schade.
5. Onder directe schade wordt uitsluitend verstaan de redelijke kosten ter vaststelling van de oorzaak en de omvang van de schade, voor zover de vaststelling betrekking heeft op de schade in deze van deze Algemene Voorwaarden, de eventuele redelijke kosten gemaakt om de gebrekkige prestatie van de Opleider aan de overeenkomst te laten beantwoorden, voor zoveel deze aan de Opleider toegerekend kunnen worden en redelijke kosten, gemaakt ter voorkoming of beperking van schade, voor zover de Opleider aantoont dat deze kosten hebben geleid tot beperking van directe schade als bedoeld in deze Algemene Voorwaarden. De Opleider is nimmer aansprakelijk voor indirecte schade, daaronder begrepen gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen en schade door bedrijfsstagnatie.
6. De beperkingen ten aanzien van de aansprakelijkheid in dit artikel gelden niet indien de schade is te wijten aan opzet of grove schuld van de Opleider of zijn medewerkers en/of ondergeschikten.

Artikel 15 – Wijziging Algemene Voorwaarden
De Opleider is te allen tijde bevoegd om de Algemene Voorwaarden aan te passen. De aangepaste Algemene Voorwaarden worden per e-mail gedeeld met de klant.

Artikel 16 – Ontbindende voorwaarden
De Opleider is gerechtigd een overeenkomst met de klant te ontbinden zonder ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst indien: – – – – – – – het faillissement van de klant wordt of is uitgesproken; de klant surseance van betaling aanvraagt; aan de klant surseance van betaling verleend is; de klant de bevoegdheid over (een deel van) zijn vermogen kwijtraakt door beslaglegging of een andere oorzaak; de Opleider gegronde redenen heeft te twijfelen aan het vermogen van de klant om (tijdig) aan zijn verplichtingen te voldoen; de Opleider door onvoorziene omstandigheden niet meer in staat is om haar dienstverlening voort te zetten; de klant handelt in strijd met één of meer van deze Algemene Voorwaarden.

Artikel 17 – Inschrijfvoorwaarden
1. Indien een klant zich inschrijft, gelden de volgende inschrijfvoorwaarden:
a. Inschrijving geschiedt via de website www.hqeducatie.nl of www.hqwerkmaatschappij.nl. De Opleider registreert klanten aan de hand van de volgorde van binnenkomst. Indien een opleiding of cursus vol is, ontvangt de klant een e-mail.
b. De klant ontvangt een inschrijfbevestiging per e-mail. Vanaf deze datum heeft de klant een bedenktijd van veertien (14) dagen. Deze bedenktijd geldt alleen als de klant een consument is en niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf.
c. Indien de cursus binnen veertien (14) dagen na inschrijving begint, stemt de klant ermee in om af te zien van de bedenktijd.
d. In artikel 11 van deze Algemene voorwaarden zijn de annulerings- en tussentijdse beëindigingsvoorwaarden opgenomen.
e. De Opleider behoudt zich het recht voor om gedurende de opleiding of cursus de data te wijzigen, bepaalde opleidingen of cursussen te laten vervallen, bijvoorbeeld in het geval onvoldoende deelnemers zich hebben gemeld, en/of programma’s te wijzigen. Als een opleiding of cursus wordt geannuleerd, dan krijg de klant het betaalde bedrag binnen tien (10) werkdagen teruggestort.
f. In gevallen van overmacht behoudt de Opleider zich het recht voor om de opleidingen of cursussen te annuleren, wijzigen, verplaatsen dan wel op te schorten tot de omstandigheden die hebben geleid tot overmacht zich niet langer voordoen. Van overmacht is in ieder geval, maar niet uitsluiten, sprake indien docent(en) of trainers als gevolg van onvoorziene omstandigheden niet beschikbaar zijn (bijvoorbeeld ziekte). Eveneens geldt als overmacht eventuele overheidsmaatregelen waardoor op locatie de opleiding dan wel cursus niet kan worden gegeven.

Artikel 18 – Vragen en klachten
Klachten worden door de Opleider conform de geldende klachtenregeling behandeld. De klachtenregeling staat op de website www.hqeducatie.nl en www.hqwerkmaatschappij.nl. of is hier te downloaden.

Artikel 19 – Geschillen
1. De overeenkomst wordt uitsluitend beheerst door Nederlands recht, tenzij op grond van dwingend recht het recht van een ander land van toepassing is. De toepasselijkheid van het Weens Koopverdrag is uitgesloten.
2. De rechter in de vestigingsplaats van de Opleider is bij uitsluiting bevoegd van geschillen kennis te nemen, tenzij de wet dwingend anders voorschrijft. Niettemin heeft de Opleider het recht het geschil voor te leggen aan de volgens de wet bevoegde rechter.
3. Partijen zullen eerst een beroep doen op de rechter nadat zij zich tot het uiterste hebben ingespannen het geschil in onderling overleg te beslechten.

Learn how we helped 100 top brands gain success